PKN
Protestantse Gemeente Blijham
 
Samenloop voor Hoop Oldambt 2 en 3 juni 2018 Samenloop voor Hoop Oldambt 2 en 3 juni 2018
Samenloop voor Hoop Oldambt 2 en 3 juni 2018
 
Dit jaar wordt er een SamenLoop voor Hoop in Winschoten georganiseerd. Deze activiteit heeft als doel geld in te zamelen voor kankerbestrijding (KWF). Het is een wandelestafette van 24 uur op een parcours van een paar honderd meter. Het parcours wordt opgevrolijkt door allerlei vormen van life muziek om de lopers zoveel mogelijk te stimuleren. Er zijn bv allerlei gezonde versnaperingen te krijgen. Allemaal voor het goede doel natuurlijk! Rond dit parcours staan ook allerlei kraampjes van grotere groepen deelnemers, waar inwendige mens van hun lopers voorzien wordt. Verder zijn er ook diverse vaste patronen, die hieronder beschreven worden.
 
Het is een unieke kans om dit project als kerken van de nieuw te vormen federatie van kerken uit Blijham, Vriescheloo en Bellingwolde samen te ondersteunen. Al wandelend komen vaak goede gesprekken op gang. Door samen mee te doen, wordt de samenhang ook vergroot. Ondertussen zijn we dan ook nog met een goed doel bezig. Het inschrijven is €15 p.p. Je kunt je natuurlijk verder ook nog door allerlei mensen laten sponsoren.
 
Wil je mee doen? We zoeken in eerste instantie een teamcaptain. Dit kan een loper zijn, maar hoeft niet! Verder moeten we minimaal 10-15 mensen hebben om mee te kunnen doen. Je moet namelijk 24 uur lang met minimaal 2 mensen in de baan lopen. Dit mag natuurlijk voor onze kerken met veel enthousiaste lopers geen probleem zijn! Ook voor de verzorging van de lopers is hulp gewenst. Het evenement start op zaterdag 2 juni om 16.00 uur en is zondag 3 juni om 16.00 uur afgelopen.
Naast het wandelen kunnen er nog allerlei acties opgezet worden om geld op te halen. Te denken valt bv aan een fietstocht, zoals D&M georganiseerd heeft voor Akkerheem en de Blankenborg. 
 
Hoe je ideeën en of wil je meedoen? Laat het me weten! 
 
Hensen Trenning email: hensen.ellen@hetnet.nl of 06-23741844
 
SamenLoop voor Hoop algemeen:
 
SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.
 
SamenLoop voor Hoop vindt haar oorsprong in de Verenigde Staten. Relay for Life, zoals het evenement daar heet, wordt al sinds 1985 georganiseerd. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot het grootste fondsenwervende evenement ten bate van kankerbestrijding. Inmiddels vinden er jaarlijks meer dan 6.000 wandelestafettes plaats verspreid over tientallen landen.
Een SamenLoop heeft een heel herkenbaar concept, dit is mede de kracht. Het is een lokaal georganiseerd evenement, waarbij je als betrokken vrijwilliger veel ruimte krijgt om er met de commissie een eigen invulling aan te geven. Je geeft je eigen kleur aan het evenement en er zijn een aantal vaststaande onderdelen, waaronder de ceremonies.
• De Kaarsenceremonie 
Wanneer de avond valt verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. Tijdens deze ceremonie herdenken we dierbaren en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen.
• De Slotceremonie
Na 24 uur wandelen loopt iedereen de laatste ronde en wordt de opbrengst bekend gemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.
De KinderLoop voor basisschoolleerlingen
Naast de ceremonies organiseren wij er ook een speciale KinderLoop voor basisschoolleerlingen. Dit is een verkorte sponsorloop van 24 minuten. Kinderen van basisscholen stellen in samenwerking met de SamenLoop en hun school eigen teams samen. Kinderen krijgen zo ook de mogelijkheid om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.
 
terug
terug
 
 
Kerkdiensten in Coronatijd.
Zondag 09 augustus 2020 om 9.30 uur rechtstreekse dienst vanuit de  kerk in Blijham.  De voorganger is. Ds. Wolf Jöhlinger. Organist  Dhr. H. de Vries. Te beluisteren klik hier (link naar de Kerkomroep PKN Blijham)  
Ook later kunt u op een door uzelf te bepalen tijd de viering beluisteren.

Indien u gebruikt maakt van een mobiele telefoon of tablet kunt u de Kerkomroep App via de AppStore (iPhone of iPad) of Google Playstore (Android) downloaden. App openen->Menu->Zoek een Kerk->Provincie->Groningen->Bellingwolde ->Zondag  09 augustus 2020 luisteren.
Namens de kerkenraden een gezegende dienst gewenst!
 
Kerkdiensten Blijham, Bellingwolde, Vriescheloo en Wedde.
Gezamenlijke kerken
 
Kerkdienst Blijham beluisteren
Klik hier
 
Websites
Bellingwolde    
Vriescheloo 
Over de Brug
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.